Portakallı Pasta
17-03-2024
21:27

Portakallı pasta en sevdiğim pastadır!. Portakalın doğal asiditesi, pastaya eşsiz bir aroma katar. İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz portakallı pasta tarifim.
Malzemeler:
- 2 su bardağı un
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 4 adet yumurta
- 1 çay bardağı portakal suyu
- 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- Üzeri için: Portakal dilimleri ve pudra şekeri
Hazırlık:
- Fırını 180 dereceye ısıtın. Yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın ve unlayın.
- Yumurtaları bir karıştırma kabına kırın. Toz şekeri ekleyin ve mikserle beyazlaşana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve portakal suyu ile portakal kabuğunu ekleyin. Karıştırmaya devam edin.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Düzgün bir hamur elde edene kadar karıştırın.
- Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve fırına verin. Yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan kullanabilirsiniz.
- Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın. Üzerini portakal dilimleri ile süsleyin ve pudra şekeri serpin.
Portakallı pastanız servise hazır! Bu lezzetli tatlı, hem görselliği hem de tadıyla misafirlerinizi etkileyecek. Afiyet olsun!